0303 – 844 74 | kontakt@fp-kungalv.se

Tjänster

Klicka på någon av länkarna nedan för mer information om våra tjänster.

Sekretess

Information från gjorda besiktningar, som kontrollbesiktning och registreringsbesiktning är framtagna under myndighetsövning och är därmed att betrakta som allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Denna information kan därmed lämnas ut vid eventuell förfrågan från tredje part. Information som kan innehålla uppgifter om affärsförhållanden, uppfinningar, forskningsresultat, egna anteckningar e.d. kan vara sekretesskyddade och lämnas endast ut efter godkännande av berörd part. Utöver besiktningsprotokollet som är en offentlig handling, lämnas ej ut till annan än ägaren av fordonet eller ägarens ombud vid förfrågan. Information från ej lagstadgade besiktningar som trafiksäkerhetskontroll är inte allmän handling. Det kan finnas fall där lagen förbjuder oss att meddela kund att konfidentiell information lämnats ut.

Vi följer Dataskyddsförordningen (GDPR) som träder i kraft 25 maj 2018. Alla personuppgifter som lämnas till oss som kund eller leverantör hanteras enbart internt och lämnas inte ut.

Registreringsbesiktning

En registreringsbesiktning genomförs för er säkerhet. Vi kontrollerar bland annat att fordonet uppfyller de miljö- och utrustningskrav som finns.

För de kunder som vi även besöker för att utföra registreringsbesiktningar på plats vill vi informera om att vi, likt alla besiktningsorgan ackrediterade av Swedac, kan få visa för Swedac hur vi utför arbete utanför stationen. Om detta inträffar måste Swedacs bedömare beredas plats och möjlighet att kunna granska vårt arbete.

Läs mer

Mopedbesiktning

En moped kan ha två till fyra hjul och fördelas mellan två klasser, moped klass I och moped klass II.

Läs mer

Besiktningsperioder

Fordon som är ifrån tidigare än 1951 års modell har inget kontrollbesiktningskrav.

Läs mer

Att komma obokat

Om möjlighet finns kan vi erbjuda dig att komma obokat då 60% av våra tider endast kan bokas samma vecka.

Kontrollbesiktning

Vill du vara med under besiktningen går det självklart bra, då får vi chans att både berätta och visa dig ditt fordon.

Läs mer

Lämplighetsbesiktning

En lämplighetsbesiktning krävs på fordon med ett specifikt användningsområde, till exempel personbil som ska användas i övningskörning i trafikskola.

Läs mer

Boka tid